ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajatul unei primării și un instructor auto au ajuns în vizorul CNA

10:35 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din raionul Cantemir au fost reținuți pentru 72 de ore de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei doi ar fi pretins și primit 900 de euro de la o femeie pentru a o ajuta să promoveze proba practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Bănuiții ar fi susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Comrat și că îi pot determina să favorizeze candidata la proba practică în schimbul banilor.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată transmiterea banilor sub controlul ofițerilor CNA, iar astăzi au fost operate percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților. În urma perchezițiilor, au fost găsite mijloacele bănești transmise sub controlul CNA.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!