ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii Armatei Naționale au executat 11 misiuni de deminare în luna martie

10:51 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul lunii martie, geniștii Armatei Naționale au executat 11 misiuni de deminare, în urma cărora au depistat și nimicit 11 obiecte explozive, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, misiunile au fost executate în Bălți, Anenii Noi, Căușeni, Criuleni, Leova, Orhei, Ungheni și Hâncești.

Ofițerului superior din cadrul Serviciului Geniu, Ivan Cornegruţa, una dintre cele mai periculoase misiuni de deminare a fost executată în municipiul Bălți, pe strada Maria Cebotari, unde echipa de geniști a depistat și neutralizat o grenadă de mână F1.

În aceeași perioadă, echipa de geniști a Batalionului de Geniu „Codru’’, a fost solicitată în localitatea Tomai, raionul Leova, unde a fost neutralizată o bombă de aruncător, calibru 81 mm.

Datele MA relevă că de la începutul anului, au fost îndeplinite 21 de misiuni de deminare, în urma cărora au fost nimicite 31 de obiecte explozive de diferite tipuri și patru cartușe.

img24002320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!