ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la începutul anului, în Republica Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă

11:16 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă, dintre care 17 la un centru de plasament pentru refugiați din municipiul Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), toate persoanele care prezentau simptome asociate infecției (febră, tuse, erupții cutanate) au fost spitalizate în instituții medicale, pentru a beneficia de tratamentul corespunzător. Ancheta epidemiologică continuă, iar persoanele cu care bolnavii au fost în contact se află sub supraveghere medicală.

Totodată, ANSP a anunțat despre confirmarea a patru cazuri noi de rujeolă, la minori care au fost în contact cu un copil de patru ani din Chișinău, la care s-a confirmat anterior infecția. În total, în focar au fost confirmate cinci cazuri de rujeolă.

Alte două cazuri sunt în proces de investigare, la doi copii de șase și respectiv, opt ani din Chișinău, care au revenit recent din România. De asemenea, a fost confirmat un nou caz de rujeolă la un copil de 14 ani din orașul Ialoveni.

Specialiștii ANSP reamintesc populației că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

img24002323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!