ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

12 judecători au depus jurământul pentru numirea în funcție

11:48 | 02.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 12 magistrați noi au depus astăzi jurământul solemn de numire în funcție. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii, comunică MOLDPRES.

Cei 12 vor activa în cadrul mai multor instanțe din țară, și anume: Lilia Harabara și Verginia Baltag la Judecătoria Chișinău, Tatiana Capațina, Igor Sîma și Angelica Tonu la Judecătoria Strășeni.

Serghei Pantaz va munci la Judecătoria Anenii Noi, Nicolae Negru și Alexandra Smolnițchi la Judecătoria Căușeni, Andrian Gavdiuc la Judecătoria Drochia, Anatolii Blinov la Judecătoria Bălți, Tatiana Roșca la Judecătoria Comrat și Octavian Grecu la Judecătoria Cahul.

Magistrații au fost numiți în funcție, prin Decretele Președintelui Republicii Moldova din 11 martie 2024, până la atingerea plafonului de vârstă.

Conform prevederilor Legii privind statutul judecătorului, magistratul înainte de a începe exercitarea funcției, este obligat să depună jurământul, deoarece actele efectuate de judecător înainte de depunerea jurământului se consideră nule.

img24002327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!