ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Belarus a început exerciţii militare în apropierea graniţelor cu UE şi Ucraina

13:57 | 02.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că au început exerciții militare în regiunile de frontieră cu Ucraina și statele membre ale Uniunii Europene, Lituania și Polonia, scrie Reuters, preluat de Agerpres și MOLDPRES.

Exercițiile, planificate să aibă loc timp de trei zile în zonele Gomel și Grodno, sunt destinate pregătirii ofițerilor și a trupelor de apărare teritorială în protejarea regiunilor respective și în gestionarea situațiilor de adoptare a legii marțiale, conform comunicatului emis de minister prin intermediul platformei Telegram.

Relațiile Belarusului, un apropiat aliat al Rusiei, cu vecinii săi occidentali și Ucraina, s-au tensionat în ultimii ani, mai ales după ce Moscova a utilizat teritoriul belarus ca bază de pregătire pentru atacul asupra Kievului, în februarie 2022.

img24002334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!