ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima tranșă de motorină, oferită în calitate de ajutor umanitar extern de către România, a ajuns la Căușeni

15:13 | 02.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Prima tranșă din cele patru mii tone de motorină, oferită Republicii Moldova în calitate de ajutor umanitar extern de către România, a ajuns la Căușeni. Anunțul a fost făcut astăzi de Agenția Rezerve Materiale, transmite MOLDPRES. 

Potrivit instituției, garnitura de tren cu 26 vagoane-cisterne ce constituie 1336 tone a fost recepționată la data de 29 martie, după efectuarea procedurilor vamale și celor tehnice de transbordare. „Ieri, 1 aprilie au avut loc măsurările denso-volumetrice și prelevarea probelor de laborator privind determinarea indicilor calitativi”, a precizat Agenția Rezerve Materiale. 

Sursa citată a precizat că urmează inițierea procedurii de distribuire a motorinei către beneficiarii finali.

La începutul lunii aprilie 2023, autoritățile au anunțat că România va dona încă patru mii de tone de motorină agricultorilor din Republica Moldova.

img24002337

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!