ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PG a venit cu detalii cu privire la ridicarea imunității unui judecător

16:02 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a venit cu detalii în contextul sesizării Procurorului General interimar, Ion Munteanu, examinate astăzi de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), privind ridicarea imunității unui judecător, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, în luna mai a anului 2022, în cadrul unui proces penal inițiat, în rezultatul examinării plângerii unei eleve, care se afla la stagiul de practică în cadrul unei instanțe de judecată din Chișinău, Procuratura Generală a solicitat CSM ridicarea imunității unui magistrat și eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale în privința lui. La 27 mai 2022, CSM a respins sesizarea ca neîntemeiată.

„Nefiind de acord cu hotărârea discutată, Procuratura Generală a intervenit cu o acțiune în contencios administrativ la Curtea de Apel Chișinău, care, în rezultatul examinării argumentelor prezentate de procurori, a admis cererea fiind dispusă anularea hotărârii enunțate și obligarea CSM-ului să fie reexaminată sesizarea Procurorului General”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, astăzi, pentru a pune în aplicare decizia Curții de Apel Chișinău, Consiliului Superior al Magistraturii a reexaminat sesizarea și a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale în privința judecătorului vizat.

Membrii CSM au acceptat astăzi solicitarea Procurorului General interimar, Ion Munteanu, și au eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale pe numele unui judecător. Solicitarea a fost examinată în ședință închisă.

img24002338

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!