ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu: „Copiii cu autism merită să aibă o copilărie fericită și o viață socială împlinită”

16:35 | 02.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. De ziua internațională a conștientizării autismului, șefa statului a vizitat Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii - un spațiu în care, spune Președinta Maia Sandu, „se vede clar cât de importantă este acceptarea aproapelui nostru și existența unei comunități armonioase în care copiii, toți copiii, să crească fericiți”, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„M-am bucurat să aflu despre decizia de astăzi a Ministerului Sănătății de a crea primul centru public specializat în serviciile pentru copiii cu autism. Centrul urmează să fie creat în următoarele luni, astfel încât copiii cu autism să poată beneficia, cu titlu gratuit, de serviciile de care au atât de mare nevoie. Copiii cu autism merită să aibă o copilărie fericită, o viață socială împlinită și să beneficieze de sprijinul necesar pentru a deveni independenți”, punctează șefa statului. 

img24002340

img24002340

img24002340

img24002340

img24002340

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!