ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cutremur puternic în Taiwan. Două clădiri s-au prăbușit

09:08 | 03.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Două clădiri s-au prăbușit, miercuri, în Hualien, un oraș apropiat de epicentrul cutremurului care a afectat coasta de est a Taiwanului, scrie AFP, preluat de Agerpres și MOLDPRES..

Un oficial al serviciului de pompieri din Hualien a declarat: „Două clădiri s-au prăbușit și există posibilitatea ca oamenii să fie prinși sub dărâmături. În acest moment, nu deținem mai multe informații”.

Pacific Tsunami Warning Center, un observator regional cu sediul în Hawaii, a declarat că riscul de tsunami a fost în mare măsură depășit.

Cutremurul subacvatic, cu o magnitudine de 7,4 grade conform USGS, s-a produs puțin înainte de ora 00:00 GMT și a generat avertismente de tsunami pentru Taiwan, Japonia și Filipine.

Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) a revizuit alerta de tsunami la nivelul „avertizare” pentru insulele Okinawa din Japonia. Potrivit JMA, care inițial a avertizat despre un tsunami de până la trei metri înălțime, este acum probabil ca valurile să nu depășească un metru.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube majore în Japonia.

img24002345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!