ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: Săptămâna trecută au fost înregistrate 68 de cazuri

09:52 | 03.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. În Republica Moldova în ultima săptămână au fost înregistrate 68 de cazuri de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 25 – 31 martie au fost înregistrate 68 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 14 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 10,5% comparativ cu săptămâna anterioară. În rândul copiilor, au fost raportate șase cazuri din numărul total. Nu au fost înregistrate cazuri de deces asociate cu infecția COVID-19.

Tot săptămâna trecută pe teritoriul țării noastre au fost confirmate 34 cazuri de gripă sezonieră.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

img24002348

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!