ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM a acumulat în primele luni ale anului venituri de peste 2 miliarde de lei

10:42 | 03.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a anunțat astăzi că a acumulat, în primele trei luni ale anului 2024, în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de aproximativ 2 miliarde 160 de milioane de lei. Acumulările au fost în creștere cu circa 306 milioane de lei ( 15,3 mln de euro) față de perioada similară a anului 2023, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit cifra de 1 miliard 880 de milioane de lei, cu 249 de milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de peste 221 de milioane de lei, în creștere cu 60 de milioane comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenții parcurilor pentru tehnologia informației, au constituit cca 58 de milioane de lei, cu 1,9 milioane mai puțin față de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Totodată, în perioada ianuarie-martie, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 3 miliarde 780 de milioane de lei, bani transferați în cea mai mare parte prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice.

img24002353

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!