ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Anenii Noi și Ialoveni va fi organizat un Târg al locurilor de muncă și meșteșugărit

10:59 | 03.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit în localitățile Anenii Noi și Ialoveni. Evenimentele se vor desfășura în data de 12 și 19 aprilie, între orele 10:00 - 14:00, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, la târg vor participa agenţi economici din diverse domenii de activitate care vor prezenta oferte pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe domeniul de activitate, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie sau meserie. Totodată, vor fi organizate târguri de meșteșugărit unde vor fi expuse spre vânzare produse artizanale create de băștinași, dar și de refugiați.

Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot obține informații despre serviciile și măsurile de ocupare prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: informare privind piața muncii, ghidarea în carieră, cursuri de formare profesională, instruire la locul de muncă, stagii profesionale, inițierea unei afaceri, etc.

De asemenea, la eveniment vor fi organizate sesiuni de dialog cu antreprenorii locali privind crearea unei afaceri în Republica Moldova. 

img24002354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!