ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Revizuirea hărții judiciare, aprobată de Executiv

11:11 | 03.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Capacitățile instituționale ale instanțelor judecătorești vor fi consolidate, iar accesul tuturor cetățenilor la justiție de calitate va fi sporit. În acest sens, Guvernul a aprobat modificări la Legea cu privire la reorganizarea instanțelor judecătorești, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Executivului. 

Astfel, vor fi schimbate sediile următoarelor instanțe judecătorești: Bălți, Cimișlia, Edineț, Cahul, Comrat, Drochia, Hâncești și Căușeni. Mai exact, unele sedii vor fi reatribuite altor instanțe de judecată. 

De asemenea, proiectul prevede reorganizarea curților de apel și reconfigurarea acestora prin redenumirea lor în: Curtea de Apel Centru, Curtea de Apel Nord și Curtea de Apel Sud, cea din urmă va avea două sedii - cel central în mun. Cahul și cel secundar în mun. Comrat.

La revizuirea hărții judiciare s-a ținut cont, în mod prioritar, de câteva criterii: numărul de locuitori în regiune, numărul de judecători în fiecare instanță, volumul de lucru per judecător și per instanță, precum și infrastructura teritorială a localităților date în circumscripțiile judecătoriilor sau curților de apel.

img24002355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!