ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul simplifică procesul de administrare a afacerilor și interacțiunea antreprenorilor cu autoritățile statului

11:21 | 03.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Procesul de administrare a afacerilor și interacțiunea antreprenorilor cu autoritățile statului va fi simplificată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Proiectul prevede excluderea obligației utilizării formularelor tipizate în cazul achiziționării de la persoane fizice a activelor și serviciilor de locațiune. Entitățile vor putea elabora individual formularul, în funcție de posibilitățile și necesitățile proprii, fără a utiliza formulare de documente primare cu regim special. 

Totodată, vor fi eliminate cheltuielile suplimentare, suportate de contribuabili, la contractarea serviciilor de locaţiune şi achiziţionarea activelor.

img24002358

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!