ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivul Oleg Crețul a luat aurul la Grand Prix-ul IBSA de para-judo din Antalya

13:28 | 03.04.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. Echipa națională de para-judo a participat la penultimul Grand Prix IBSA, înaintea Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024. Republica Moldova a fost reprezentată de trei sportivi - Ina Cernei (57 kg), Ion Basoc (90+ kg) şi Oleg Crețul (90kg), care a reușit să obțină medalia de aur, transmite MOLDPRES.

„În drumul său spre medalia de aur, liderul echipei noastre a învins sportivi din Irak și Turcia. În finală, Oleg Crețul s-a întâlnit cu Daniel Powell din Marea Britanie, care este medaliat cu argint la Campionatul European și la Campionatul Mondial. Ina Cernei și Ion Basoc au ocupat amândoi locul 5”, menționează Paralympic Moldova.

Potrivit sursei citate, atât Oleg Crețul, cât și Ion Basoc, și-au asigurat deja calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 pe baza ratingului de performanță. Ambii sportivi se află în prezent pe locul 2 în ratingul mondial în categoriile lor de greutate.

Participarea echipei la Grand Prix a fost posibilă datorită implicării Ministerului Educației și Cercetării.

 
 

img24002359

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!