ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat livada unui antreprenor din satul Cobani: „Prioritatea Guvernului este să creeze cât mai multe oportunități pentru oamenii de afaceri”

13:49 | 04.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat livada de cireși și caiși a antreprenorului Valeriu Gheorghiță din satul Cobani, raionul Glodeni. Șeful Executivului a apreciat integrarea tehnologiilor noi și a infrastructurii moderne de către agricultor, care a construit irigare subterană, dispune de un bazin de acumulare a apei și de o stație de pompare, informează MOLDPRES.

Totodată, recent, datorită sprijinului financiar oferit de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, antreprenorul a construit un depozit frigorific cu atmosferă controlată și a beneficiat de subvenții din partea statului.

„Efortul oamenilor de afaceri înseamnă creștere economică și mai multe locuri de muncă bine plătite. Prioritatea Guvernului, în schimb, este să creeze cât mai multe oportunități pentru antreprenori, inclusiv noi piețe de desfacere, precum cea europeană”, a menționat premierul Dorin Recean, amintind că, anul trecut, exportul de cireșe spre UE a crescut de peste 12 ori.

Valeriu Gheorghiță are o livadă de cireși cu o suprafață de 28 de hectare, iar caișii se întind pe 11 hectare. Antreprenorul mai deține un teren agricol de 780 de hectare.

img24002401

img24002401

img24002401

img24002401

img24002401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!