ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Israelul va permite livrarea „temporară” de ajutor umanitar în Fâșia Gaza

09:38 | 05.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Israelul va permite livrarea „temporară” de ajutor umanitar în Fâșia Gaza, amenințată de foamete, prin portul Ashdod și punctul de trecere Erez, a anunțat vineri biroul premierului Benjamin Netanyahu, scrie AFP, preluat de Agerpres și Moldpres.

Cabinetul de război a autorizat guvernul să ia măsuri imediate pentru a crește ajutorul umanitar, având ca obiectiv prevenirea unei crize umanitare și asigurarea continuității eforturilor de combatere a conflictelor, conform unui comunicat emis la scurt timp după ce președintele american Joe Biden a emis un avertisment.

Președintele SUA, până în prezent un susținător ferm al Israelului, a cerut într-o discuție telefonică de aproximativ 30 de minute cu premierul Benjamin Netanyahu o încetare imediată a focului, după un atac israelian asupra unui convoi umanitar al organizației neguvernamentale World Central Kitchen, care a rezultat în moartea a șapte voluntari.

De asemenea, liderul american a subliniat că așteaptă ca Israelul să implementeze măsuri specifice, concrete și tangibile pentru a răspunde suferinței civile, crizei umanitare și pentru a asigura securitatea lucrătorilor umanitari, conform unui scurt rezumat al discuției telefonice furnizat de Casa Albă.

img24002422

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!