ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei va efectua o vizită în Republica Moldova

10:38 | 05.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. În perioada 8 - 9 aprilie curent, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, va efectua o vizită Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, agenda va include întâlniri cu oficiali de nivel înalt, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte privind îmbunătățirea calității serviciilor medicale pentru deținuți, dar și aspecte ce vizează egalitatea de gen și violența împotriva femeilor.

„Oficialul are programate întâlniri cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Vladimir Cuc. Printre subiectele discutate se numără: războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, reafirmarea sprijinului continuu al Consiliului Europei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și încurajarea eforturilor depuse de autorități în implementarea reformelor democratice. De asemenea, oficialul se va întâlni cu președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, pentru a aprofunda cooperarea dintre Republica Moldova și Consiliul Europei în domeniul audiovizualului”, a anunțat Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

Pe 8 aprilie, secretarul general adjunct va ține o prelegere publică la Universitatea de Stat din Moldova și va face un schimb de opinii cu studenții privind egalitatea de gen și impactul Convenției de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice), la care Republica Moldova a aderat în 2022.

De asemenea, pe 9 aprilie, la Penitenciarul Pruncul, secretarul general adjunct și ministrul Justiției vor participa la ceremonia de predare-primire a unui lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, procurat în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din Republica Moldova". Consiliul Europei donează, pentru a doua oară, echipamente medicale performante în vederea acoperirii necesităților stringente ale unităților sanitare din toate penitenciarele, astfel încât acestea să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante.

img24002424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!