ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE a aprobat un sprijin de 41 mln de euro pentru Republica Moldova

11:39 | 05.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Consiliul Uniunii Europene a adoptat un suport în valoare de 41 de milioane de euro în sprijinul Forțelor Armate ale Republicii Moldova. Măsura este parte a Facilității europene pentru pace (EPF) și are scopul de spori securitatea națională, stabilitatea și reziliența în sectorul apărării, transmite MOLDPRES.

Suportul adoptat va finanța furnizarea de echipamente neletale în următoarele domenii: mobilitate, supraveghere aeriană, război electronic și echipamente logistice.

„Asistență urmărește să permită Forțelor Armate ale Republicii Moldova să sporească eficiența operațională, să accelereze conformitatea cu standardele UE și interoperabilitatea și, prin urmare, să protejeze mai bine civilii în crize și urgențe. De asemenea, aceasta își propune să consolideze capacitățile Republicii Moldova în ceea ce privește participarea sa la misiunile și operațiunile militare ale Politicii Comune de Securitate și Apărare (PSAC) a UE”, a menționat Consiliul Uniunii Europene într-un comunicat de presă.

Măsura a fost solicitată de Republica Moldova la 5 februarie 2023 și va completa alte decizii de asistență adoptate în mai 2023, iunie 2022 și decembrie 2021.

img24002431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!