ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mediciniștii vor promova duminică modul sănătos de viață

14:55 | 05.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza duminică, 7 aprilie, mai multe activități ce au ca scop promovarea unui mod de viață activ și sănătos. Evenimentele vor avea loc în contexul marcării Zilei Mondiale a Sănătății, comunică MOLDPRES.

Evenimentele vor avea loc la Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) între orele 9:00-13:00.

Conform sursei citate, medici de familie și asistenți medicali din cadrul Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu” vor măsura doritorilor tensiunea arterială, glicemia în sânge și indicele masei corporale. Specialiștii vor oferi consultanță și consiliere doritorilor privind combaterea factorilor de risc și abordarea unui mod de viață sănătos, iar în caz de devieri de la normă a indicilor, oamenii vor fi îndreptați la medicii specialiști pentru consultații.

Mediciniștii vor organiza și un workshop privind acordarea primului ajutor medical în cazul unei persoane inconștiente, precum și resuscitarea cardiorespiratorie a acesteia. Studenții vor distribui materiale informative cu referire la diabetul zaharat, maladiile cardiovasculare.

Reprezentanții Facultății de Stomatologie – cadre didactice, medici rezidenți și studenți – vor oferi informații despre igiena sănătății orale, factorii de risc și măsurile de prevenire a afecțiunilor stomatologice, profilaxia cariei dentare la copii, alimentele și băuturile dăunătoare pentru dantură.

În aceeași zi, începând cu ora 10:00 se va desfășura competiția Starturi vesele, ediția a VII-a, la Complexul Sportiv Universitar. La întreceri vor participa 12 echipe, dintre care 7 de la USMF „Nicolae Testemiţanu” și 5 – de la colegiile de medicină din țară, care își vor demonstra abilitățile sportive precum: forţa, viteza, rezistenţa, flexibilitatea și spiritul competitiv.

Tot în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, USMF „Nicolae Testemițanu” anunță organizarea concursului de desene „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a.

img24002443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!