ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a susținut o lecție publică despre prioritățile politicii externe a R.Moldova și importanța referendumului de aderare la UE

17:49 | 05.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a susținut astăzi o lecție publică la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, în care a vorbit despre prioritățile politicii externe a Republicii Moldova și importanța referendumului de aderare la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

„Am analizat împreună cu studenții provocările și oportunitățile pe care le întâmpină Republica Moldova în domeniul relațiilor externe și am dezbătut rolul diplomației moldovenești în consolidarea relațiilor bilaterale și promovarea intereselor țării noastre pe plan internațional”, a afirmat vicepremierul. 

Totodată, oficialul a precizat că a vorbit și despre referendumul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inițiativă lansată de președintele Maia Sandu. „Referendumul este un pas necesar, firesc și logic, de a reconfirma voința poporului și de a asigura pe termen lung în Republica Moldova pacea și bunăstarea, lege și salarii, așa cum e în țările europene. M-am bucurat să aud că tinerii sunt interesați de transformarea europeană a Republicii Moldova și sunt gata să pună umărul la dezvoltarea țării noastre”, a conchis oficialul.

Președintele Maia Sandu a lansat inițiativa organizării unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acesta ar putea fi organizat în toamna anului curent.

 

img24002449

img24002449

img24002449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!