ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cutremur cu magnitudinea 4,7 în regiunea oraşului New York

21:19 | 05.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a lovit regiunea oraşului New York vineri dimineaţa, potrivit U.S. Geological Survey, zguduind clădirile şi surprinzându-i pe locuitorii dintr-o zonă care rareori se confruntă cu activitate seismică semnificativă, relatează Reuters, preluat de Agerpres și Moldpres. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat lângă Whitehouse Station, New Jersey, a indicat USGS. Nu au fost semnalate imediat pagube.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a evaluat iniţial seismul cu o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimţit în întreaga regiune, în New York City, New Jersey, nordul statului Pennsylvania şi vestul statului Connecticut, potrivit Reuters şi reţelelor sociale.

Charita Walcott, în vârstă de 38 de ani din cartierul Bronx, din New York, a declarat că seismul a fost "ca un zgomot violent care a durat aproximativ 30 de secunde". "A fost ca şi cum ai fi într-un cerc de tobe, acea vibraţie", a spus ea.

img24002457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!