ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul de canalizare din orașul Edineț va fi extins

09:24 | 06.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria municipiului Edineț și un agent economic au semnat ieri un contract de antrepriză pentru extinderea sistemului de canalizare în orașul Edineț în cadrul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de maxim șase luni de la aprobarea ordinului de începere a execuției, agentul economic s-a angajat să extindă sistemul de canalizare din orașul Edineț cu aproximativ 4,5 km, în perimetrul străzilor Mihai Eminescu, Șoseaua Bucovinei și Alexandru Hâjdeu, ceea ce va permite conectarea a peste 300 de gospodării.

Acest proiect va îmbunătăți condițiile de mediu prin reducerea surselor de poluare și va contribui și la consolidarea capacităților autorității publice locale în dezvoltarea și susținerea prestatorilor de servicii regionali pentru gestionarea eficientă a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 5,8 milioane de lei (290 mii de euro), contribuția Primăriei municipiului Edineț fiind de 10% din valoarea contractului.

Dosarul proiectului „Construcția stației de tratare a apei și extinderea sistemului de canalizare în orașele Edineț și Cupcini” a fost depus în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, în anul 2020. Proiectul este inclus în Documentul Unic de Program (2022-2024). Proiectul prevede și construcția unei stații de tratare a apei în orașul Edineț, măsură investițională finanțată de Guvernul Austriei prin intermediul Agenției Austriece pentru Dezvoltare.

img24002461

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!