ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile secrete americane avertizează asupra unor posibile atacuri similare cu cel de la Moscova

19:13 | 06.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Departamentul pentru Securitatea Internă al SUA (Homeland Security) au cerut forţelor de poliţie locale din Statele Unite să fie în alertă în faţa posibilităţii unor atacuri similare cu cel din 22 martie de la o sală de concerte dintr-o suburbie a Moscovei, revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, relatează sâmbătă EFE, preluat de Agerpres și Moldpres. 

Serviciile secrete americane sunt îngrijorate de atacurile comise atât de agenţi afiliaţi Statului Islamic, cât şi de aşa-numiţii "lupi singuratici" care vizează adunări mari de oameni pe stadioane sportive, în săli de concerte sau în lăcaşuri de cult.

În buletinul emis de FBI şi Departamentul pentru Securitate Internă şi preluat de ABC, se menţionează că atacul de la Moscova ar fi putut inspira alte persoane să comită atacuri similare pe teritoriul SUA.

Avertismentul vine înainte ca mii de persoane din SUA să se adune în public luni pentru a asista la o eclipsă totală de soare, care va fi vizibilă şi în Mexic şi Canada.

Atacul de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-a soldat cu cel puţin 144 de morţi şi peste 500 de răniţi.

Înainte de acest atac, cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale din Rusia în 15-17 martie, Ambasada SUA de la Moscova le-a cerut cetăţenilor americani să evite evenimentele cu mari aglomerări de persoane în capitala rusă, cum ar fi concertele, deoarece existau informaţii potrivit cărora "extremiştii" plănuiau un atac.

 

img24002470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!