ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două avioane s-au ciocnit la sol pe aeroportul Heathrow din Londra

20:38 | 06.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Două avioane au suferit avarii la nivelul aripilor după o coliziune la sol pe aeroportul londonez Heathrow, însă în urma acestui incident nu s-au înregistrat victime sau întârzieri ale zborurilor, au declarat surse aeroportuare, citate de EFE, preluat de Agerpres și Moldpres.

O aeronavă British Airways (BA) şi un avion Virgin Atlantic s-au ciocnit la Terminalul 3.

"Lucrăm în prezent cu serviciile de urgenţă şi cu companiile aeriene partenere ca răspuns la un incident care a implicat astăzi două avioane la sol", a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Heathrow.

"Nu s-a înregistrat rănirea vreunui pasager şi nu anticipăm niciun impact în continuare în operaţiunile aeroportului", a subliniat acesta.

Aeronava Virgin, un Boeing 787-9, terminase un zbor şi nu avea pasageri la bord, în timp ce era tractată într-o altă parte a aeroportului, când s-a ciocnit cu aeronava BA care staţiona.

Un purtător de cuvânt al Virgin Atlantic a explicat că vârful aripii uneia dintre aeronavele sale goale a intrat în contact cu o altă aeronavă în timp ce aceasta era remorcată de la Terminalul 3.

"Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nostru este întotdeauna prioritatea noastră principală. Putem confirma că nu se afla niciun pasager la bordul aeronavei Virgin Atlantic" în timpul incidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Virgin, adăugând că societatea a lansat o "anchetă completă şi exhaustivă" cu privire la cele întâmplate.

img24002472

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!