ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata israeliană şi-a retras majoritatea trupelor din sudul Fâşiei Gaza

14:41 | 07.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Armata israeliană şi-a retras în noaptea de sâmbătă spre duminică toate trupele din sudul Fâşiei Gaza, păstrând în enclavă doar o brigadă, a declarat duminică pentru EFE o sursă militară, citează Agerpres și Moldpres.

Retragerea se produce după patru luni de lupte în zona Khan Yunis şi în momentul în care se împlinesc şase luni de la începutul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas în Gaza.

În prezent, în enclava palestiniană, există o singură brigadă israeliană care are responsabilitatea de a asigura un coridor între sudul Israelului și țărmul Fâșiei Gaza. Aceasta blochează accesul către nordul Fâșiei Gaza și facilitează operațiunile în centrul și nordul teritoriului. Conform Reuters, armata israeliană nu a furnizat imediat detalii suplimentare.

img24002484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!