ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4 900 de cereri de înscriere a copiilor în clasa I au fost depuse timp de o săptămână în capitală

11:19 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În prima săptămână de la lansarea înscrierii în clasa I în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, peste 4 900 de cereri au fost depuse pe platforma escoala.chisinau.md. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, cifra reprezintă jumătate din numărul total al copiilor care urmează să fie înmatriculați în clasa întâi, în anul de studii 2024-2025. 

„În total, au fost recepționate 500 de apeluri telefonice și mesaje pe email ale părinților care solicită să fie ghidați în depunerea cererii sau cer informații privind districtul școlar. Totodată, în 8 instituții de învățământ a fost depus deja un număr mai mare de solicitări decât cel stabilit, iar în alte șapte școli, în special din suburbii, încă nu a fost înregistrată nicio cerere”, a spus Andrei Pavaloi.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima va dura până pe 24 mai, pentru copiii care împlinesc 7 ani până în 1 septembrie, iar a doua etapă, pentru ceilalți copii sau care nu au reușit să depună cererile în prima etapă, se va desfășura între 3 și 17 iunie.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor. În anul de studii 2024-2025, instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău vor oferi peste 10 400 de locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I.

img24002496

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!