ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un candidat la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al CSM a promovat evaluarea Comisiei Vetting

12:59 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Candidatul la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dumitru Racoviță, a promovat evaluarea Comisiei Vetting, comunică MOLDPRES.

Potrivit Comisiei, magistratul de la Judecătoria Ungheni, întrunește criteriile de integritate financiară și etică prevăzute în Legea 26/2022, conform căreia a fost evaluat.

Decizia Comisiei Vetting a fost expediată candidatului și CSM-ului, iar rezultatul evaluării a fost publicat pe pagina web a Comisiei.

În concursul pentru suplinirea funcțiilor vacante în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor s-au înscris 13 candidați, care au fost transmiși Comisiei Vetting pentru evaluare. Dintre aceștia, o candidată s-a retras. Din cei 12 rămași în concurs, patru au participat deja la audieri.

img24002503

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!