ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militari moldoveni participă la exercițiul „Sea Shield 2024”

15:27 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Un pluton de militari moldoveni se antrenează, în perioada 8-12 aprilie curent, la exercițiul multinațional „Sea Shield 2024” desfășurat în România, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, soldații se vor instrui în teren și vor executa doar trageri de luptă alături de militarii români la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag”.

Scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din diferite state și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor.

Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”. La antrenamente, participă circa 2100 de militari din Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.

img24002510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!