ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Programul național „Moldova Creativă” pentru anii 2024-2027, publicat în Monitorul Oficial

08:00 | 09.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Programului național de dezvoltare a industriilor creative „Moldova Creativă”, pentru anii 2024-2027, a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Acesta reprezintă un document de politici complex, pe termen mediu, al cărui scop este să impulsioneze sectorul, să-l facă mai competitiv și să-i sporească prezența în economia țării, transmite MOLDPRES.

Programul „Moldova Creativă” vizează șapte sub-sectoare ale industriilor creative și profesioniștii care își desfășoară activitatea în aceste domenii, și anume: Arte vizuale (arte plastice, fotografie, design, modă), Artele spectacolului (teatru, dans, muzică), Editare (carte și presă), Audiovizual (radio, televiziune, cinematografie, video), Publicitate, Createch (new media art, jocuri) și Arhitectură.

Obiectivele generale ale Programului țin de fortificarea sectorului prin sisteme de bună guvernare, cadru normativ și de politici comun, poziție consolidată pentru asigurarea creșterii economice; crearea unui ecosistem dinamic și durabil pentru activitățile creative, bazat pe interconectarea industriilor creative, utilizarea tehnologiilor și creșterea exportului de bunuri și servicii creative de înaltă calitate; creșterea rolul industriilor creative în reziliența economică și socială a țării.

Potrivit datelor statistice, sectorul industriilor creative din Republica Moldova reprezintă în medie peste 2200 de întreprinderi cu circa 9000 de angajați, precum și 2500 de liber-profesioniști.

Sursa: monitorul.gov.md

img24002526

img24002526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!