ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat va ajunge pe banca acuzaților pentru falsificarea probelor

10:12 | 09.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi că a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui avocat, reprezentant al unei companii de creditare, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de falsificare a probelor, comunică MOLDPRES.

Potrivit PA, cauza penală a fost pornită în mai 2023, în baza unui denunț, investigația fiind efectuată în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Conform probelor administrate, învinuitul, acționând în calitate de reprezentant al unei companii de creditare, a înregistrat date false în documentele legate de o adunare generală a creditorilor, schimbând locul desfășurării adunării și inventând motive pentru absența unuia dintre lichidatori, astfel asigurând desemnarea lichidatorului dorit de el.

Ulterior, aceste documente falsificate au fost prezentate instanței de insolvabilitate a Judecătoriei Chișinău, pentru a influența decizia judecătorească în favoarea grupului de creditori.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția. Dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă sau muncă neremunerată.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!