ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Infrastructura de agrement din oraşul Donduşeni va fi reabilitată

10:15 | 09.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a anunţat astăzi că în orașul Dondușeni vor începe în curând lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de ADR Nord, transmite MOLDPRES.

În acest scop, ieri la primăria orașului a avut loc o ședință, la care părțile implicate au discutat rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune în procesul de implementare a contractului de antrepriză semnat recent.

Conform contractului, în decurs de maxim 11 luni de la aprobarea ordinului de începere a execuției, un agent economic s-a angajat să amenajeze și să includă în circuitul public peste 7000 mp de teren, valorificat în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai a cetățenilor. „În zona verde urmează să fie consolidate digurile canalului de scurgere a apelor pluviale, care va preveni înnămolirea gospodăriilor din preajmă, zona verde și terenul de sport ce va fi reconstruit. În acest sens, sunt planificate o serie de lucrări de reconstrucție și amenajare”, indică sursa citată.

Din grupul-țintă al acestui proiect de revitalizare urbană fac parte circa 8700 locuitori ai orașului Dondușeni, inclusiv 245 de elevi de la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, 166 de elevi de la Liceul Teoretic „Gaudeamus” și 538 de elevi de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 8,7 milioane de lei, contribuția Primăriei orașului Dondușeni fiind de 10% din valoarea contractului. 

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. 

 

img24002537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!