ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 180 de persoane au primit asistență în cadrul Centrului de Justiție Familială

16:23 | 09.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Peste 180 de persoane au primit asistență integrată în cadrul Centrului de Justiție Familială (CJF) al Poliției, timp de jumătate de an de la deschiderea instituției, informează MOLDPRES.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și reprezentanți ai instituției au prezentat astăzi acțiunile centrului în primele șase luni de activitate. „Într-un singur edificiu, poliția împreună cu asistenții sociali, psihologi, medicii legiști sunt la datorie 24 din 24 de ore și sunt gata să acorde suportul necesar victimelor. MAI a reluat campania de sensibilizare în fața acestui flagel și încurajăm toate victimele să se adrese CJF”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a specificat că „în aceste șase luni, la CJF a fost asigurată calitatea serviciilor prestate și garantată confidențialitatea cazurilor”.

Totodată, directorul CJF, Ivan Crețu, a menționat că în această perioadă, centrul a fost notificat cu privire la 180 de cazuri în care s-a solicitat intervenția, 149 dintre care fiind de competența directă a instituției. „Cele 149 de cazuri gestionate au implicat forme de violență în familie. Din numărul total de cazuri înregistrate, 60 de victime au fost supuse violenței de membri ai familiei sau persoane apropiate. Echipa CJF în aria sa de acoperire - municipiul Chișinău și suburbiile, a intervenit prompt cu suport medical și juridic necesar pentru a opri repetarea actelor de violență”, a afirmat Ivan Crețu.

De asemenea, în această regiune, la solicitarea CJF au fost eliberate 76 de ordine de restricție de urgență, care au garantat siguranța imediată a victimelor și membrilor familiilor, contribuind la prevenirea unor incidente ulterioare de violență domestică.

Conducerea MAI a reiterat că pentru a solicita intervenția echipei Centrului de Justiție Familială al Poliției, persoanele pot apela Serviciul 112 sau pot suna la telefonul de Încredere pentru femei și fete – 0 8008 8008.

img24002555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!