ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a atacat Ucraina în cursul nopţii cu 40 de rachete şi 40 de drone, susţine Volodimir Zelenski

12:47 | 11.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone împotriva Ucrainei în noaptea de miercuri spre joi vizând "infrastructuri esenţiale", a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP, preluat de Agerpres și Moldpres.

"În cursul nopţii, Rusia a lansat peste 40 de rachete şi 40 de drone asupra Ucrainei", a anunţat şeful statului pe reţeaua socială X.

"Unele rachete şi drone Shahed au fost doborâte. Din nefericire, numai o parte dintre ele", a precizat Zelenski.

"Teroriştii ruşi au vizat încă o dată infrastructurile esenţiale", a deplâns el.

Potrivit şefului statului ucrainean, infrastructurile au fost de asemenea vizate la Kiev, la Zaporojie şi la Odesa în sud, şi la Lvov, în vest, în apropierea frontierei cu Polonia.

Volodimir Zelenski şi-a reiterat către partenerii occidentali ai Ucrainei cererea de "a nu închide ochii" la situaţie şi de a furniza mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei, care este în al treilea an de război.

În atacul său masiv împotriva Ucrainei, Moscova a recurs la rachete de croazieră şi la drone Shahed de fabricaţie iraniană potrivit unei informări a statului major ucrainean de pe Facebook. Ucraina a putut să distrugă 37 dintre cele 40 de drone lansate asupra ei, precizează armata.

Ministrul ucrainean al energiei Gherman Galuşcenko a postat pe reţeaua socială Telegram că aceste atacuri au vizat "instalaţii de producţie şi sisteme de transmisie" în regiunile Kiev, Harkov, Zaporojie şi Lvov.

În regiunea Kiev, "o instalaţie a unei infrastructuri critice" a fost vizată, a precizat şeful administraţiei militare locale, Ruslan Kravcenko, fără a furniza mai multe informaţii.

Două centrale termice ale furnizorului de energie DTEK au fost atacate, a semnalat compania pe Telegram joi dimineaţă, fără a preciza amplasarea lor.

Ministrul de interne ucrainean, Igor Klîmenko, a anunţat că sute de salvatori operează în ţară după "bombardamente masive" care au durat "mai multe ore".

 

img24002628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!