ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la Summitul Internațional al Primarilor 2024

17:31 | 11.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a participat astăzi la Summitul Internațional al Primarilor 2024, care întrunește mai mulți primari și lideri regionali din Republica Moldova, Ucraina și din state membre ale Uniunii Europene,  transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Evenimentul, lansat în 2016 în Ucraina, este găzduit de Moldova, din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în țara vecină.

În discursul său, șefa statului a subliniat că, în ultimii doi ani, administrațiile orașelor ucrainene, pe lângă faptul că încearcă să-și protejeze comunitățile de agresiunea militară, trebuie să-și reconstruiască infrastructura civilă din localități, după atacurile neîncetate cu rachete. 

Președinta a mai specificat, că Summitul Internațional al Primarilor constituie un excelent prilej de a vorbi despre puterea parteneriatelor deja existente între orașele din Uniunea Europeană și cele din Ucraina sau din țara noastră. „Programele oferite de Uniunea Europeană constituie o șansă unică de a recupera, într-un orizont de timp apropiat, decalajul de dezvoltare între localitățile noastre și cele din țări precum România, Polonia, Lituania, Suedia, Italia, Germania”, a mai punctat șefa statului.

img24002650

img24002650

img24002650

img24002650

img24002650

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!