ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Unii proprietari ai terenurilor cu destinație agricolă vor fi scutiți de achitarea primei de asigurare medicală

15:15 | 12.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Unii proprietari ai terenurilor cu destinație agricolă vor fi scutiți de achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Parlamentul a votat astăzi în lectura a doua proiectul care introduce modificări în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, informează MOLDPRES.

De scutirea plății vor beneficia proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, cu excepția grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract, care concomitent fac parte din categoriile de persoane neangajate asigurate de Guvern sau fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar.

Modificările au fost efectuate ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor din diasporă, care dețin cote de teren agricol în Republica Moldova.

Proiectul de lege, elaborat de către deputații PAS, Adrian Belîi și Radu Marian, în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, a fost susținut cu votul a 75 de deputați.

img24002678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!