ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iranul a sechestrat o navă ''cu legături'' cu Israelul

14:57 | 13.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata ideologică a Republicii Islamice, au sechestrat sâmbătă un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunţat agenţia oficială Irna, relatează AFP, preluată de Agerpres și Moldpres.

"Un portcontainer cu numele MCS Aries a fost sechestrat de forţele speciale maritime" în cursul "unei operaţiuni la care a participat un elicopter în apropierea strâmtorii Ormuz", a scris Irna. Potrivit sursei citate, nava "care poartă pavilion portughez şi este administrată de societatea Zodiac, care îi aparţine capitalistului sionist Eyal Ofer", este "dirijată spre apele teritoriale" ale Iranului.

Anterior, două agenţii de securitate maritimă au anunţat că o navă a fost sechestrată sâmbătă în largul Emiratelor Arabe Unite de "autorităţi regionale". Una dintre acestea, societatea de securitate britanică Ambrey, a informat că a "văzut imagini cu trei indivizi care coboară rapid dintr-un elicopter pe ceea ce pare a fi un portcontainer".

Iranul "va suporta consecinţele alegerii sale de a agrava situaţia", a avertizat sâmbătă armata israeliană, care este în alertă în urma ameninţărilor cu represalii ale Teheranului.

"Ne-am întărit pregătirile pentru a proteja Israelul de o nouă agresiune iraniană. Suntem de asemenea pregătiţi să reacţionăm", a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari într-o declaraţie publică.

img24002706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!