ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU: Incendiul de la Liceu „Liviu Deleanu” ar fi izbucnit în urma unor lucrări de sudură

14:15 | 15.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. IGSU a înaintat astăzi cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului produs la Liceu „Liviu Deleanu” din capitală. Aceasta fiind încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, conform cercetărilor efectuate la fața locului de către Laboratorul Experimental Antiincendiar au fost examinate mai multe versiuni care puteau duce la izbucnirea incendiului. Astfel, analizând toate detaliile angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică.

La data de 5 aprilie 2024 un incendiu a izbucnit în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică.

img24002735

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!