ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au avertizat asupra creșterii nivelului apei în Nistru

13:28 | 16.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, până la 19 aprilie inclusiv, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor SHS, în legătură cu mărirea de scurtă durată a deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina) pâna la 500 m3/s, în râul Nistru, în intervalul 16-19 aprilie, pe sectorul Soroca - Dubăsari va avea loc creșterea nivelului apei cu 0.5-1.1 m, față de nivelul din 16 aprilie (ora 8:00).

Apa se va scurge în limitele albiei minore, precizează sursa citată.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de posibile creşteri şi mai mari ale nivelului apei în Nistru.

img24002763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!