ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu: „Referendumul privind aderarea R. Moldova la UE va defini prezentul și viitorul nostru pentru următoarele decenii”

20:28 | 16.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va defini prezentul și viitorul nostru pentru următoarele decenii, este proiectul generaţiei noastre. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu, după ce Curtea Constituțională a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției, care prevede organizarea referendumului de aderare la UE, informează MOLDPRES.

Speakerul a subliniat că la referendum cetăţenii vor putea să spună întregii lumi că sunt europeni și că vor să facă parte din familia europeană.

„La 20 octombrie, în aceeași zi, vom avea alegeri prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE. La 20 octombrie vom fi întrebați dacă - „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. După mai bine de 30 de ani, în sfârșit a venit timpul ca noi - cetăţenii să spunem întregii lumi că suntem europeni și că vrem să facem parte din familia europeană. Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va defini prezentul și viitorul nostru pentru următoarele decenii, este proiectul generaţiei noastre”, a spus Igor Grosu.

Oficialul a mulțumit colegilor din Parlament care au inițiat procedura legislativă și s-au adresat la Curtea Constituțională. „Haideți ca anul 2024 să fie unul istoric pentru Republica Moldova!”, a conchis Igor Grosu.

Curtea Constituțională a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției, care prevede organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și introducerea dezideratului în Constituție. 

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președintele țării Maia Sandu și ar urma să se desfășoare pe 20 octombrie curent, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

img24002781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!