ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cod galben hidrologic: creșterea nivelului apei în Nistru cu peste 4 metri

17:13 | 18.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, până la 25 aprilie inclusiv, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pâna la 1000 m3/s, în intervalul 18-25 aprilie, va continua creșterea nivelului apei pe sectorul  Dubăsari - Răscăieți cu 2.20-4.20 m, față de nivelul din 18 aprilie (ora 8:00).

Izolat în locurile joase este posibilă ieşirea apei în luncă.

În context, autoritățile atenționează populația să fie prudentă, administrația publică locală, agenții economici în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei, precum şi să ţină cont de posibile creşteri şi mai mari ale nivelului apei în Nistru.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni primejdioase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24002854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!