ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna se încheie cu avertizare de îngheţuri

12:26 | 19.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. După o săptămână cu vreme instabilă, caracterizată de avertizări meteorologice de ploi, vânt, frig, precum şi de avertizări hidrologice de creştere a nivelului apei în Nistru, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunţă, pentru finele perioadei, sâmbătă, 20 aprilie, Cod galben de îngheţuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în orele nocturne și ale dimineții, în intervalul menționat, predominant în jumătatea de nord, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C, la suprafaţa solului şi izolat în aer.

În zilele de weekend, pe întreg teritoriul ţării, se prevăd maxime termice încadrate între 10-15 grade Celsius.

Specialiștii SHS afirmă că, pe parcursul lunii aprilie, de regulă, valorile temperaturii medii zilnice a aerului pot oscila în teritoriu între -1..-6ºC şi +22..+25ºC.

În cea de-a doua lună a primăverii, înghețurile în aer sunt posibile pe teritoriul ţării în medie până la 20 aprilie, iar la suprafaţa solului – până la sfârşitul lunii, însă în unii ani acestea se pot semnala şi în luna mai.

img24002876

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!