ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul caz de AVC tratat cu succes la Spitalul raional Hîncești

13:11 | 19.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Primul caz de accident vascular cerebral a fost tratat cu succes în Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hîncești, la doar două zile de când acesta și-a început activitatea, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul în vârstă de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul tomografiei computerizate. Echipa multidisciplinară de medici de la centru a intervenit prompt aplicând tratamentul de tromboliză intravenoasă în mai puțin de o oră de la internare.

Starea clinică a pacientului a fost restabilită rapid, inclusiv datorită colaborării cu Centrul multidisciplinar de AVC din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, care prin utilizarea telemedicinii a monitorizat continuu procedura de revascularizare.

Centrul primar de AVC de la Spitalul raional Hîncești este al șaselea care și-a inițiat activitatea, dintr-un total de treisprezece la nivel național, care acoperă și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia.

img24002883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!