ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova (Moldova Caucus) din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K. Ross

13:00 | 19.04.2024 Categorie: Oficial

Washington DC, 19 apr. /MOLDPRES/. Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a discutat cu co-președinții grupului de prietenie pentru Moldova (Moldova Caucus) din cadrul Congresului SUA, Michael Lawler și Deborah K. Ross, transmite MOLDPRES.

Interlocutorii au discutat despre situația de securitate regională, evoluțiile politice din Republica Moldova, provocările asociate agresiunii ruse din Ucraine, precum și prioritățile pe dimensiunea integrării europene, inclusiv eforturile de reformă menite să contribuie la deschiderea negocierilor de aderare la UE.

„Am mulțumit congresmanilor pentru ajutorul constant pe care îl oferă, inclusiv prin promovarea rezoluțiilor de sprijin pentru agenda de reforme a țării noastre. La fel, am accentuat importanța continuării asistenței pentru Ucraina și susținerea acesteia în promovarea  democrației pe întreg continentul european. Republica Moldova susține ferm prietenii ucraineni și este gata să se implice în procesul de reconstrucție a Ucrainei în ajutorul oferit pe timp de război în asigurarea tranzitului de cereale și adăpostirea refugiaților”, a subliniat oficialul moldovean.

img24002884

img24002884

img24002884

img24002884

img24002884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!