ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 10 700 de cetățeni sunt așteptați la urnele de vot la alegerile locale noi și parțiale

13:58 | 19.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Peste 10 700 de cetățeni sunt așteptați la urnele de vot la alegerile locale noi și parțiale pentru funcția de primar și consilier în consiliul local, desfășurate pe 19 mai curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), alegătorii care și-au stabilit domiciliul în una din localități după data de 19 februarie curent, nu vor putea vota la alegerile locale noi și cele parțiale din 19 mai. Codul electoral prevede că, în cazul alegerilor locale, termenul înregistrării domiciliului sau reședinței temporare nu poate fi mai mic de 3 luni până la data primului tur de scrutin.

Pe data de 19 mai vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

img24002887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!