ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descoperă Moldova cu #MOLDPRES: R. Moldova participă în premieră la competiția Destinația Anului 2024 din România

15:10 | 19.04.2024 Categorie: Moldova Turistică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. De data aceasta, materialul nostru pentru această rubrică este un pic altfel, descoperind pentru public şi alte destinaţii turistice frumoase, nu numai din Republica Moldova, ci şi din România. Mai mult, îndemnăm cetățenii Republicii Moldova să-și voteze destinațiile preferate în competiția Destinația Anului 2024.

În premieră, lista destinațiilor finaliste include și puncte turistice din Republica Moldova

A început votul publicului în competiția Destinația Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului din România. Pentru prima oară la această competiție prestigioasă participă și Republica Moldova. Astfel, până la 8 mai, cetățenii Republicii Moldova pot vota destinațiile preferate pe www.destinatiaanului.ro. Peste 120 de destinații turistice din România și Republica Moldova concurează în 13 categorii.

Votul presupune:  

1) alegerea unei singure destinații din fiecare categorie, apoi la final introduceți o adresă de email la care aveți acces.

2) conectarea pe adresa de e-mail introdusă și faceți click pe butonul de confirmare.

Puteți vota destinațiile din Republica Moldova până la 8 mai la următoarele categorii:

Orașe care inspiră: Chișinău - capitala turistică a Moldovei;
Tărâmuri cu tradiție și istorie: Raionul Soroca;
Regiuni Eco-turistice: Rezervația Naturala Plaiul Fagului, r. Ungheni;
Sat de poveste: Satul Văleni, raionul Cahul;
Atracții cultural-educative: Complexul Muzeal „Țipova-Saharna”, Rezina și Mănăstirea Căpriana, r. Strășeni;
Cazări epice – boutique: Pensiunea „La Tudora”, r. Ștefan Vodă.

Dacă în 2023 competiția a consemnat aproximativ 300.000 de voturi din partea publicului, anul acesta se așteaptă peste 500.000 de voturi.

DESTINAȚIILE FINALISTE

Ediția 2024 a competiției a înregistrat un număr record de înscrieri: 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară: 129. Bogăția ofertei turistice a României, dar și popularitatea competiției este dovedită de faptul că 35 dintre cele 41 de județe, plus Municipiul București, au înscris cel puțin o destinație anul acesta. Județul Brașov conduce cu nouă destinații în lista finalistelor, urmat de județele Sibiu și Suceava, cu câte șapte, și de județul Prahova, cu șase finaliste.

În 2024, în premieră, competiția s-a extins și în Republica Moldova, astfel încât lista de finaliste numără și șapte destinații din țara noastră, care concurează alături de cele din România și pot fi votate atât de publicul din România, cât și de cel din Moldova.

 ALEGEREA ȘI ANUNȚAREA DESTINAȚIILOR CÂȘTIGĂTOARE

„Avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt localități sau regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor și să fie un exemplu și pentru altele. Acum așteptăm cât mai mulți români să răspundă la întrebarea „Luând în calcul tot ce știți sau ați auzit despre aceste destinații, care dintre ele merită în acest an cel mai mult titlul Destinația Anului?”, declară Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare.

La categoria Cea mai bună promovare, câștigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului care în această etapă este format din peste 200 de membri.

Câștigătoarele competiției de anul acesta vor fi anunțate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român. Gala Destinația Anului se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, în calitate de Gazdă a evenimentului.

La ediția competiției de anul trecut, 2023, câștigătorii au fost: Municipiul Brașov (categoria) Orașe care inspiră), Ținutul Mănăstirilor Bucovina (categoria Tărâmuri cu istorie și tradiție), Țara Hațegului (categoria Comori Naturale), Mamaia (categoria Stațiuni turistice), Palatul Culturii Iași (categoria Atracții Cultural-Educative), Dino Parc Râșnov (categoria Parcuri de Distracție și Aventură), Green Village Sfântu Gheorghe (categoria Resort), Hotel Pleiada Iași (categoria Boutique), Valea Verde Retreat (categoria Experiențe Gastronomice).

Cor. Lilia Grubîi

Foto: destinatiaanului.ro

img24002890

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!