ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Universitatea de Stat din Taraclia organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Internațională a Romilor

15:09 | 19.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat „Gregory Tsamblak” din Taraclia a găzduit o masă rotundă intitulată „Romii în societatea din Taraclia”, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, scrie BTA, citată de MOLDPRES.

Într-un mediu de candoare și respect reciproc, studenții, lectorii și invitații au discutat despre istoria, cultura și tradițiile acestui grup etnic unic, a anunțat universitatea.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai etniei romilor din orașul Taraclia și liderul comunității din raionul Taraclia, Ivan Cebotar, care a vorbit despre cultura, istoria și tradițiile romilor din Moldova.

Pe lângă masa rotundă, în perioada 8-12 aprilie, universitatea a găzduit o expoziție de fotografii, o expoziție de carte, o proiecție de film cu participarea unor artiști și reprezentanți ai comunității rome, precum și un seminar cu tema „Lecții de toleranță față de poporul rom”.

img24002891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!