ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 25-26 aprilie a fost completată

16:58 | 19.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Biroul permanent a aprobat, astăzi, suplimentul la ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului, care urmează să se desfășoare în perioada 25-26 aprilie 2024, transmite MOLDPRES.

Astfel, vor fi propuse spre adoptare inițiativa legislativă care are drept scop extinderea beneficiarilor de stagii plătite în serviciul public, documentul care prevede încadrarea în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală a refugiaților ucraineni angajați, precum și proiectul de lege care vizează modificarea unor acte normative din domeniul educației. De asemenea, deputații vor examina, în a doua lectură, modificări la Legea privind deșeurile, la Legea contabilității și raportării financiare, la Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție etc.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă examinarea, în mod prioritar, a proiectului de lege privind rețeaua de colectare de informații contabile despre venituri și activitatea economică a exploatațiilor agricole. La fel, în prima lectură, va fi examinată inițiativa legislativă care are drept scop eficientizarea activității parcurilor industriale.

Săptămâna viitoare, deputații vor examina și ratificarea mai multor acorduri: Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza II”, Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Franceze cu privire la cooperarea în domeniul apărării, Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Proiectul „Locuințe publice III”.

De asemenea, la următoarele ședințe în plen ale Parlamentului vor fi audiate Raportul de activitate a Consiliului de supraveghere și dezvoltare al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023, al Instituției Publice Companiei „Teleradio-Moldova” și Raportul privind executarea bugetului furnizorului public național de servicii media Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023.

Joi, 25 aprilie, ședința în plen a Parlamentului va începe la ora 11:00.

img24002897

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!