ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană

12:09 | 21.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Reuniunea are loc în perioada 21-24 aprilie 2024, fiind găzduită de Palatul Regal La Almudaina din Palma, Spania, transmite MOLDPRES.

În cadrul reuniunii, președinții parlamentelor din UE, conducerea Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta o serie de subiecte comune de actualitate. Discuțiile, din acest an, vor fi concentrate în două sesiuni tematice – politica externă și de apărare: invazia ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei și conflictul din Orientul Mijlociu; consolidarea Uniunii Europene din perspectivă economică și socială în contextul extinderii viitoare, al drepturilor sociale și al provocărilor legate de mediu și schimbările climatice. La sfârșitul dezbaterilor, va fi adoptată declarația finală a conferinței.

La Palma, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are planificate întrevederi cu omologii săi din mai multe țări europene.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană  constituie un forum de discuții, schimb de opinii, informații și experiență privind rolul și responsabilitățile parlamentelor naționale în structura europeană, precum și instrumentele de cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene. La reuniune participă președinții parlamentelor statelor membre ale UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate.

img24002913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!