ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Edineț, Căușeni și Nisporeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

11:23 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), vor fi oferite în această săptămână locuitorilor din raioanele Edineț, Căușeni și Nisporeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Edineț, și anume: pe 22 aprilie – în Hincăuți; pe 23 aprilie – în Burlănești; pe 24 aprilie – în Zăbriceni; pe 25 aprilie – în Bădragii Vechi; pe 26 aprilie – în Brătușeni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Nisporeni și Căușeni: pe 22 aprilie – în Vânători, Nisporeni; în perioada 23-25 aprilie – în Ciutești, Nisporeni; în intervalul 22-25 aprilie – în Copanca, Căușeni; pe 26 aprilie – în Baimaclia, Căușeni, și Iurceni, Nisporeni.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 760 de persoane, dintre care mai mult de 500 – screening pulmonar, iar peste 250 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img24002924

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!